Arbeidsreglement

Arbeidsreglementet er fastsatt i overenstemmelse mellom daglig leder, verneombud og tillitsvalgt for Industri Energi, 04. april 2022.

1. Omfang

En signert arbeidsavtale innebærer at arbeidstakeren aksepterer de ansettelsesvilkårene som fremgår av dette arbeidsreglementet.

Arbeidsreglementet gjelder alle arbeidstakere i RTC Offshore og Consultancy (heretter kalt selskapet), jf. Arbeidsmiljøloven §14-16.

Lover, tariffavtaler, lokale avtaler eller andre bestemmelser som er bindende for selskapet, går foran reglene i dette reglementet.

Ved nyansettelse i fast eller midlertidig stilling, skal arbeidsreglementet vedlegges ansettelsesavtalen. Revidert arbeidsreglement sendes allerede ansatte i selskapet.

2. Ansettelse

Arbeidstakeren ansettes i hhv. RTC Offshore AS eller RTC Consultancy AS. Ansettelse skjer ihht. lønns- og arbeidsvilkår som fremgår av gjeldende lover, reglement, tariffavtale og ansettelsesavtale. Ansettelse skal skje skriftlig i samsvar med arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Midlertidige arbeidsavtaler opphører ved avtalt tidspunkt eller når det bestemte arbeidet er avsluttet, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i lov eller ved tariffavtale.

3. Prøvetid

Prøvetiden for fast ansettelse er seks måneder. I prøvetiden er oppsigelsestiden fjorten dager om ikke annet er spesifisert.

4. Arbeids-og hviletider

Onshore:

Den ordinære effektive arbeidstid er 37,5 timer pr. uke med en normal arbeidstid fra 08.00-16.00, dvs. 7,5 arbeidstimer pr. dag med tillegg av 30 min. hvile og spisepause.

Arbeidstiden kan variere noe avhengig av kundens rutiner, og klokkeslettene for arbeids- og hviletidene vil bli informert om på arbeidsstedet.

Offshore:
Arbeidstiden offshore er 12 timer daglig, inkludert 1 time pause. Pausene avholdes i henhold installasjonens praksis.

Overtid er definert som arbeid utover 12 timer.

Årlig arbeidstid, jfr Rammeforskriften §37 3.ledd skal det alminnelige arbeidstid ikke overstige 12 timer i døgnet, og 36 timer i uken i gjennomsnitt i løpet av en periode på 52,14 uker. Dette gir en årlig lovlig arbeidstid på 1877 timer. Overtid kommer i tillegg.

Pålagte kurs av arbeidsgiver regnes som arbeidstid, men registreres som mertid. I den grad de pålagte kursene innebærer at vedkommende må arbeide utover maksimalgrensen for ordinær arbeids, jfr Rammeforskriften §37, blir dette å regne som overtid.

Med en rotasjon på 2/4 gir det en årlig arbeidstid på 1460 timer i snitt, jfr tariffavtalens punkt 3.2 8. ledd.

I praksis betyr dette at den samlede arbeidstiden, medregnet overtid, ikke skal overstige 16 timer i døgnet og at overtiden ikke skal overstige totalt 200 timer over en tidsperiode på 52 uker, med mindre det foreligger en skriftlig avtale som nevnt over som er begrenset til 300 timer.

5. Fravær ogsykdom

Fravær, eller mulighet for fravær, meldes til selskapet og nærmeste overordnede så snart som mulig slik at evt. kvalifisert erstatter kan skaffes og at avbestilling av reiser, hotell og helikoptersete kan gjennomføres.

Øvrige regler i forbindelse med sykdom retter seg etter bestemmelser i Arbeidsmiljøloven og Folketrygdloven.

6. Helseattest for offshore og maritimt ansatte

Det er den ansattes eget ansvar å påse at helseattest er gyldig til enhver tid. Fornyelse må gjøres hos godkjent petroleumslege eller sjømannslege. Den som har grunn til å tro at han ikke lenger tilfredsstiller kravene til helseerklæring skal uten ugrunnet opphold konsultere lege.

7. Kurs-og sertifiseringsbevis

Selskapet skal sikre at selskapet til enhver tid leverer avtalt kompetanse til kunden. Selskapet vil derfor gjennomføre stikkprøvekontroll med utdanningsinstitusjoner og sertifikatutstedere for å verifisere den ansattes utdanningsbakgrunn. Kunden vil også kunne gjennomføre sjekk av kompetanse.

Den ansatte plikter å medbringe relevante og godkjente sertifikater/kompetansebevis ved utreise til kunde.

Arbeidstaker må påregne å delta på de kurs, seminarer og konferanser som selskapet og eventuelt vår kunde finner nødvendig. Kompensasjon og dekning av kursutgifter/helseattest o.l. gis i henhold til gjeldende tariffavtaler.

8. HMS/kvalitet

Arbeidsgiver har ansvar for at arbeidsmiljøet er forsvarlig og i samsvar med arbeidsmiljøloven. RTC skal sørge for at arbeidstakerne gjøres kjent med ulykkes- og helsefarer som kan være forbundet medarbeidet, og at de får den opplæring, øvelse og instruksjon som er nødvendig.

Arbeidstaker plikter å rette seg etter regler og pålegg som er gitt for å verne helse, miljø og sikkerhet, og bruke det verneutstyr som er påbudt etter lover og regler og som er stilt til hans/hennes disposisjon. Arbeidstaker plikter i samråd med sin nærmeste leder å sette seg inn i og følge gjeldende kvalitetsdokumentasjon.

Arbeidstaker i oppdrag for kunde, vil være underlagt de sikkerhetsregler og retningslinjer som gjelder hos kunde og på kundens arbeidssted.

Det er arbeidstakers plikt til enhver tid å påse at sikkerhetsopplæring/sertifisering er gyldig.

9. Taushetsplikt

rbeidstaker undertegner taushetserklæring og har et selvstendig ansvar for å holde seg orientert om bestemmelsene om taushetsplikt.

Taushetsplikten gjelder også etter avsluttet oppdrag hos kunde og avsluttet arbeidsforhold i selskapet. Brudd på taushetsplikten kan medføre straff etter straffeloven § 121.

10. Forhold til kunde, leverandører og forretningsforbindelser

Alle forhold knyttet til ditt ansettelsesforhold skal rettes/drøftes med RTC Offshore AS/RTC Consultancy AS.

Arbeidstakerne må opptre høflig og korrekt overfor selskapets kunder, leverandører og øvrige forretningsforbindelser.

Arbeidstakerne må ikke betinge seg økonomiske fordeler fra personer som de på selskapets vegne kommer i kontakt med.

11. Rusmidler

Selskapet har null toleranse hva alkohol og medikament angår. Arbeidstakeren skal ikke være påvirket eller ha ettervirkning av rusmidler i arbeidstiden, ei heller ha fravær pågrunn av rusmiddelbruk. Dette vil ikke bli tolerert da det påvirker den enkeltes arbeidsutførelse, arbeidsmiljøet, helse og sikkerhetsmessige forhold.

Ved bruk av medikamenter som kan ha innvirkning på arbeidssituasjonen, oppfordres arbeidstaker til å orientere leder om bruken.

Arbeidsgiver kan kreve rusmiddeltest der det er hjemlet i lov eller forskrift.

Ved brudd på disse bestemmelsene vil dette umiddelbart få konsekvenser for ansettelsesforholdet og i verste fall opphør av ansettelsesforholdet.

12. Alminnelig orden

Arbeidstakerne må befinne seg arbeidskledd og arbeidsberedt på oppdragsgivers arbeidsplass ved arbeidstidens begynnelse. Utenom de fastsatte hvilepauser Onshore/Offshore, må ingen forlate arbeidsstedet uten tillatelse før arbeidstidens slutt.

Arbeidstakeren er pliktig til å følge nødvendige kontrollordninger.

Arbeidstakeren må følge anvisninger fra sine overordnede (også hos kunde) og utføre sitt arbeid etter beste evne og behandle inventar, materialer, maskiner, verktøy etc. med forsiktighet.

Arbeidstakeren må rette seg etter bestemmelsene og pålegg som er gitt for å trygge liv, helse og eiendom. Enhver må vise den største forsiktighet ved behandling av lys, ild og ildsfarlige saker.

Ingen må uten tillatelse gi uvedkommende adgang til selskapet eller kundens arbeidssted.

13. Etiske regler

Ansatte i selskapet skal ikke bruke sin stilling til personlig gevinst. De skal ved sin opptreden opprettholde og heve respekten for sin profesjon og selskapet de tilhører ved å sette strenge krav til integritet og etikk i det daglige arbeidet.

For øvrig vises det til «Etiske retningslinjer – Code of Conduct».

14. Utbetaling av lønn

Lønn og eventuelle godtgjørelser fremgår av arbeidsavtalen. For arbeidstakere offshore følger lønn og eventuell kompensasjon gjeldende tariffavtaler for enheten.

Lønn og eventuell kompensasjon, fratrukket feriepenger, skatt og/eller trekk pålagt av myndigheter, overføres til arbeidstakerens lønnskonto den 12. i påfølgende måned, eller nærmeste forutgående virkedag.

Lønnen utbetales i henhold til signert og godkjent timeliste eller i henhold til kundens betalingssertifikat der dette er relevant. For utbetaling den 12. i påfølgende måned, må timeliste, utfylt reiseregningsskjema og kvitteringer leveres RTC snarest mulig, og senest den siste virkedagen i måneden oppdraget var avsluttet.

Reiseutgifter dekkes i henhold til Statens reiseregulativ. Kvitteringer og utfylt reiseregningsskjema må innleveres sammen med timeliste.

Pensjonsinnskudd trekkes fra tiltredelsesdato. Andre fradrag i lønn kan ikke foretas uten at det er lov- eller tariffbestemt eller at det er skriftlig avtalt mellom arbeidsgiver og arbeidstaker / arbeidstakers tillitsvalgte.

15. Motregning

Arbeidsgiver kan foreta nødvendig motregning ved senere lønnsutbetalinger, dersom det tidligere er foretatt feil avlønning, eller dersom det er utbetalt forskudd i lønn, reisegodtgjørelse eller lignende. På samme måte kan arbeidsgiver foreta trekk i lønn for telefonregninger til privat telefon og/eller mobiltelefon som overstiger avtalt maksimalbeløp.

16. Pensjon ogforsikringer

Viser til vedlegg «informasjon om personal- og pensjonsforsikringer for RTC».

RTC AFP for ansatte iht gjeldende regelverk.

RTC trekker og betalers for PTS der dette er gjeldende.

17. Ferie

Ferie reguleres i samsvar med reglene i Ferieloven og tariffavtale. Alle ansatte har rett og plikt til å ta ferie. Dette avtale med nærmeste overordnet.

18. Annet arbeid

Arbeidstaker forplikter seg til under ansettelsen ikke å påta seg lønnet eller ulønnet arbeid eller verv for andre som kan få betydning for stillingen uten etter først å ha varslet arbeidsgiver og fått skriftlig samtykke.

19. Annet

Ansatte bekrefter at det i tilknytting til ansattes private skattemelding ikke kreves fradrag for reiseutgifter som dekkes av RTC i forbindelse med pendlerreiser til- fra heli.

RTC kan ikke bli ansvarliggjort dersom den ansatte har krevet fradrag for utgifter som dekkes av arbeidsgiver.

Ansatte bekrefter at oppgitt bostedsadresse også er det landet der den ansatte er skattemessig bosatt. RTC forutsetter for innrapportering da at den ansatte er begrenset skattepliktig til Norge. Dersom ansatt er skattemessig bosatt i Norge, plikter arbeidstaker å gi arbeidsgiver informasjon om dette. Vurdering av om ansatt er skattemessig bosatt i Norge gjøres ikke av arbeidsgiver. RTC rapporterer skatte og rapporteringspliktig ytelser opptjent i RTC til norske skattemyndigheter, samt forskuddstrekk foretatt i lønn. Ansatt er selv ansvarlig for kontrollering og innlevering av årlig skattemelding i Norge og i bostedsland.

20. Oppsigelse

Midlertidige arbeidsavtaler opphører ved avtalt tidspunkt eller når det bestemte arbeidet er avsluttet, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt ved tariffavtale. I prøvetiden og ved midlertidig ansettelser inntil to måneder gjelder fjorten dagers gjensidig oppsigelsesfrist.

For faste ansettelser gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på tre måneder regnet fra oppsigelsestidspunktet.

Alle oppsigelsesfrister gjelder til utløp ved slutten av en kalendermåned.

21. Avskjed

Arbeidsgiver kan avskjedige en arbeidstaker med påbud om øyeblikkelig fratreden dersom denne har gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen.

Avskjed skal meddeles skriftlig og skal inneholde opplysninger om arbeidstakerens rett til å kreve forhandling og reise søksmål, samt fristene for dette. Det skal også opplyses

om hvem som er arbeidsgiver og rett saksøkt i en eventuell tvist.

Før avskjed finner sted, skal arbeidsgiveren eller den han gir fullmakt til det konferere med arbeidstakerens tillitsvalgte, med mindre arbeidstakeren selv ikke ønsker dette.

22. Fortolkning/tvist

Spørsmål om fortolkning av dette reglementet behandles av selskapets ledelse i samarbeid med verneombud. Endringer av reglementet skal følge prosedyrene som er fastsatt i Arbeidsmiljøloven.

Fastsatt i overenstemmelse mellom daglig leder, verneombud og tillitsvalgt for Industri Energi, 04. april 2022.

Jonas Christensen, Daglig leder RTC Offshore AS

Matti Haug, Verneombud

Oliver Moen, Tillitsvalgt